Västerbottenpaj med kallrökt lax och primörer
9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Västerbottenpaj – denna kung (eller drottning?) av pajer har nu blivit ännu lyxigare. Toppa den med råhyvlade primörer, ärtskott, kallrökt lax och riven pepparrot och klappa dig själv på axeln för att du fått ihop något så snyggt och gott!
Ingredienser
Vetemjöl med fullkorn
2½ dl
Kvarg naturell 0,1%
1¼ dl
Margarin flytande 80%
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Ägg
3 st
Äggula
2 st
Mjölk 0,5%
3 dl
Västerbottensost
4 dl, riven/rivet
Sparris
½ knippe(n)
Rädisor
5 st
Ärtskott
2 dl
Lax kallrökt
300 g
Pepparrot
1 bit(ar)