Foto av Västkustgryta med räkor och ris från WW ViktVäktarna

Västkustgryta med räkor och ris

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Skaldjur och fisk i god kombination med tomat och purjolök. En lättlagad men smakrik rätt.

Ingredienser

Krossade tomater

2 dl

Vatten

2 msk

Purjolök

50 g

Torsk

150 g, eller annan vit fisk

Curry

1 krm

Pizzakrydda

½ tsk

Skalade räkor

½ dl

Ris, okokt

½ dl

Instruktioner

  1. Koka riset. Värm tomater och purjo, späd med vatten. Dela fisken i bitar och lägg i grytan tillsammans med curry och pizzakrydda. Sjud fisken ca 8 minuter på svag värme utan omrörning. Blanda försiktigt ner räkorna och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och ev. sockerärter, sallad.