Foto av Vattenmelongazpacho med jalapeño och basilika från WW ViktVäktarna

Vattenmelongazpacho med jalapeño och basilika

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gazpacho är en helt fantastisk lunch de där (få) riktigt heta sommardagarna! I denna variant har vi, förutom de obligatoriska tomaterna och vitlöken, även vattenmelon, jalapeños och basilika.

Ingredienser

Tomat

600 g

Vattenmelon

400 g

Gurka

200 g

Schalottenlök

1 st

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 knippe(n)

Olivolja

1 msk

Sherryvinäger

1 msk

Grekisk yoghurt 10%

4 msk

Instruktioner

  1. Dela tomat, melon och gurka i mindre bitar. Hacka lök, jalapeño och vitlök. Lägg allt i en matberedare och kör till en jämn soppa. Blanda ner finhackad basilika, olja och smaka av med vinäger och salt. Låt stå kallt minst 1 timme innan servering.
  2. Häll upp i skålar och toppa med en klick yoghurt och några basilikablad.

Anteckning

Är du känslig för hetta, skippa jalapeñon, eller minska mängden.