ViktVäktarna - Vegansk spaghetti carbonara

Vegansk spaghetti carbonara

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spaghetti carbonara - kanske en av våra allra populäraste vardagsrätter. Vi har tagit fram en vegansk variant för de som vill dra ner på köttätandet något, och den är bara så himla god!

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Rökarom

½ tsk

Japansk soja

2 msk

Pasta 100% fullkorn, kokt (typ spaghetti)

250 g

Solroskärnor

2 tsk

Persilja

2 msk, hackad

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Soja matlagningsgrädde 15 %

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Cashewsmör

2 msk

Muskotnöt

½ tsk

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Tärna tofu fint och lägg i en skål. Blanda med rökarom och soja och låt marinera en stund.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  3. Hacka solrosfrön och rosta dem i en torr panna. Finhacka persilja och blanda med solrosfrön.
  4. Hacka lök och pressa vitlök.
  5. Värm olja i en panna och stek tofu, lök och vitlök en stund. Blanda ner kokvatten från pastan, sojagrädde, buljongtärning, cashewsmör och muskotnöt, låt sjuda ca 5 minuter.
  6. Blanda ner pastan och smaka av med pressad citron och peppar. Toppa med solrosfrön- och persiljeblandning.

Anteckning

Är du inte vegan är det smarrigt att också blanda ner några äggulor för en extra krämig carbonara.