ViktVäktarna - Vegansk ugnspannkaka med äppel- och kikärtstopping

Vegansk ugnspannkaka med äppel- och kikärtstopping

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi ska erkänna, denna rätt tog ett par (läs: ganska många par) försök att få riktigt bra. Men nu när vi väl fått ordning på denna äggfria och veganska ugnspannkaka känner vi oss som små genier!

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

5 dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Havredryck 1,5%

7½ dl

Aquafaba (bönspad)

1½ dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rapsolja

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i hälften av havredrycken. Vispa slätt. Häll i resterande dryck och vispa till sist i kikärtsspadet.
  3. Häll smeten i en form ca 25x35 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
  4. Tärna äpplen.
  5. Värm olja i en panna och stek äpple och sköljda kikärter en stund på medelvärme. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Smaka av med salt.
  6. Servera pannkakan med äppel- och kikärtsfräset.

Anteckning

Självklart passar lingonsylt eller äppelmos och växtbaserat bacon fint till pannkakan också om du vill servera den på mer klassiskt vis.