[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Vegansk ugnspannkaka med äppel- och kikärtstopping från WW ViktVäktarna

Vegansk ugnspannkaka med äppel- och kikärtstopping

10 - 13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi ska erkänna, denna rätt tog ett par (läs: ganska många par) försök att få riktigt bra. Men nu när vi väl fått ordning på denna äggfria och veganska ugnspannkaka känner vi oss som små genier!

Ingredienser

Fullkornsvetemjöl

5 dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Havredryck 1,5%

7½ dl

Aquafaba (bönspad)

1½ dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rapsolja

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i hälften av havredrycken. Vispa slätt. Häll i resterande dryck och vispa till sist i kikärtsspadet.
  3. Häll smeten i en form ca 25x35 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
  4. Tärna äpplen.
  5. Värm olja i en panna och stek äpple och sköljda kikärter en stund på medelvärme. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Smaka av med salt.
  6. Servera pannkakan med äppel- och kikärtsfräset.

Anteckning

Självklart passar lingonsylt eller äppelmos och växtbaserat bacon fint till pannkakan också om du vill servera den på mer klassiskt vis.