ViktVäktarna - Veganska minipavlovor med hallon

Veganska minipavlovor med hallon

8
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Avancerat
Frasiga och goda pavlovor gjorda helt utan ägg, låter det för bra för att vara sant? Det är det inte!

Ingredienser

Aquafaba (bönspad)

1 dl

Socker

180 g

Citron

½ tsk, pressad

Salt

¼ tsk

Vaniljpulver

¼ tsk

Havrevisp 23%

1½ dl

Sojayoghurt, grekisk naturell 10%

1 dl

Hallon

6 dl

Pistagenötter

6 msk, skalade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Vispa aquafaba med elvisp tills det blir ett skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Blanda ner sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills smeten är glansig och fast. Vispa slutligen ner ½ tsk pressad citron, salt och vaniljpulver.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 12 maränger, gör dem något högre i kanterna. Sätt in i ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna ca 2 timmar i ugnen.
  4. Vispa grädde tills det är ordentligt fast. Vispa ner yoghurt och rivet skal från 1 citron.
  5. Toppa varje maräng med yoghurtgrädden, hallon och pistagenötter.

Anteckning

Du kan byta aquafaba mot 3 äggvitor om du vill.