Foto av Grönsaks- och ärtburgare med chilisås från WW ViktVäktarna

Grönsaks- och ärtburgare med chilisås

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt smarriga vegetariska burgare på morötter, zucchini, salladslök och ärtor. Serveras med en hemmagjod chili- och tomatsås och karamelliserad lök. Yummy!

Ingredienser

Lök

4 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Zucchini (squash)

½ st

Morot

2 st

Salladslök

2 st

Rapsolja

3 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Gröna ärter

1 dl

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Potatismjöl

1 msk

Ägg

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rörsocker

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Tomater, krossade

1 förp

Ciabatta 15 cm

4 st

Instruktioner

  1. Skiva 2 lökar tunt och stek i margarin i en panna på låg värme minst 20 minuter.
  2. Riv zucchini och morötter grovt och finhacka 1 gul lök och salladslök. Stek löken i 1 tsk olja och pressa i 1 vitlöksklyfta. Tillsätt de rivna grönsakerna tillsammans med ärterna och låt steka på svag värme ca 10 minuter. Låt svalna något.
  3. Strö ströbröd och potatismjöl över grönsaksröran, blanda runt och tillsätt äggen. Låt röran svälla ca 10 minuter.
  4. Hacka 1 lök, chili och 2 vitlöksklyftor fint och stek i 1 tsk olja. Tillsätt socker, tomatpuré och krossade tomater och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma grönsaksröran till biffar och stek i 1 tsk olja. Servera i ciabatta med karamelliserad lök, chilisås och valfria grönsaker.