Foto av Vegetarisk chili från WW ViktVäktarna

Vegetarisk chili

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God vegetarisk chili med röda bönor och majs. Ett gott tomatris passar bra till.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

3 msk

Tomater, passerade

2 dl

Oregano

2 tsk, hackad

Spiskummin

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Mejram

1 tsk, hackad

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Skölj bönorna och låt dem rinna av tillsammans med majsen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är genomskinlig. Rör ner 1 msk tomatpuré och späd med passerade tomater. Tillsätt chili, majs och bönor. Krydda med oregano, spiskummin, salt och peppar, låt det puttra 3-5 minuter. Strö över hackad persilja. Tillsätt resten av tomatpurén i riset och smaka av med mejram, salt och peppar, servera till chilin.