Foto av Vegetarisk gryta med potatis från WW ViktVäktarna

Vegetarisk gryta med potatis

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gryta med paprika, aubergine, potatis och tomater och god smaksättning av vitlök, citron och persilja. Varsågoda och njut!

Ingredienser

Potatis

800 g

Paprika

2 st, röd och grön

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora, stor

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Citron

½ st, 1 tsk citronskal

Oregano

½ msk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i kuber, ca 2x2 cm. Tärna paprika och aubergine i samma storlek. Grovhacka löken och skiva vitlöken tunt. Hetta upp oljan i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Bryn alla grönsakerna i oljan tills de fått gyllenbrun yta, krydda med salt och svartpeppar. Slå på krossad tomat, lägg på locket och ställ in grytan i ugn, 200° i 30-40 minuter (potatisen skall vara mjuk men inte sönderkokt). Rör i citronskal och örter, smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. Servera med sallad.