Foto av Pasta med brysselkål och edamame från WW ViktVäktarna

Pasta med brysselkål och edamame

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vad vore väl livet utan pasta? Den här såsen är jättegod och full av nyttigheter - sojabönor är ju rena vitaminbomben!

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

300 g

Brysselkål

200 g

Edamamebönor

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Paprika

2 st

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Dela brysselkål i hälften och koka precis mjuk i saltat vatten. Lägg i sojabönorna någon minut så att de precis blir varma. Hacka vitlök och chili fint. Värm oljan i en stekpanna. Fräs vitlök och chili. Riv i skalet från citronen. Skär paprikan i bitar och lägg i. Lägg i brysselkål och bönor. Pressa i saften från citronen. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop pasta och grönsaker. Strö över parmesanost och servera.