Foto av Pytt i panna med quinoa, svamp och avokado från WW ViktVäktarna

Pytt i panna med quinoa, svamp och avokado

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pytt med quinoa, purjo, champinjoner, mandel och avokado. Serveras med en sås på fraiche och rostad paprika.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

150 g

Margarin flytande 80%

2 msk

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Spenat, förvälld/fryst

35 g, ½ påse babyspenat

Mandelspån

4 msk

Avokado

1 liten(t)/små

Fraiche 8%

¾ dl

Paprika

¼ st, 1 msk rostad

Instruktioner

  1. Koka quinoa.
  2. Skär purjolök fint och dela svampen i mindre bitar.
  3. Bryn purjolök i margarin och lägg i svamp och låt den få färg.
  4. Dela zucchini på hälften, skiva och lägg ner i stekpannan. Tillsätt quinoa och låt det fräsa med. Blanda i spenat och krydda med salt och peppar.
  5. Rosta mandel i en torr stekpanna.
  6. Skala och dela avokado i bitar och strö över tillsammans med mandel.
  7. Blanda fraiche med paprika och smaka av med salt och peppar. Servera pytten tillsammans med såsen.