ViktVäktarna - Vegetarisk sushibowl

Vegetarisk sushibowl

10
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När du är sugen på sushi, men inte riktigt orkar med pillet är denna sushibowl helt perfekt! En vegetarisk bowl med riset i fokus. Tillsammans med snabbpicklad morot och gurka, strimlad paprika, edamamebönor, gari och en fånigt god wasabi- och sesamdressing kommer detta garanterat bli en ny favorit. Snabblagad är den också!

Ingredienser

Ris, okokt

250 g, sushiris

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 st

Risvinäger

3½ msk

Socker

2 msk

Ingefära

1 msk, finhackad

Sesamolja

1 msk

Japansk soja

1 msk

Wasabi

¼ tsk

Paprika

1 st

Edamamebönor

200 g

Gari

20 g

Sesamfrön

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Hyvla långa remsor av morot och gurka. Vispa ihop 3 msk risvinäger, socker och ingefära och blanda med morot och gurka. Låt stå tio minuter och häll sedan av lagen och ingefäran.
  3. Vispa ihop resterande risvinäger med sesamolja, soja och wasabipasta.
  4. Skiva upp paprika.
  5. Fördela ris i skålar och fyll på med grönsaker, bönor och gari. Toppa med sesamfrön och dressingen.

Anteckning

För att göra rätten ännu godare, servera med torrostade cashewnötter.