Foto av Veggie bowl med sötpotatis, blomkålsris och rostade linser från WW ViktVäktarna

Veggie bowl med sötpotatis, blomkålsris och rostade linser

8
5
1
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig rätt med massor med grönsaker! De ugnsbakade grönsakerna blandas med kryddiga linser och blomkålsris.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Broccoli

2 stånd

Rapsolja

2 tsk

Torra belugalinser

2 dl

Rapsolja

2 tsk

Garam masala

1 msk

Ingefära

1 msk, riven, färsk

Blomkål

1 huvud(en)

Lime

1 st

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och tärna sötpotatis. Dela broccoli i mindre bitar. Blanda med olja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 minuter.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp en panna med olja och tillsätt garam masala, låt fräsa några sekunder. Blanda ner avrunna linser och ingefära och stek några minuter.
  5. Riv blomkålen till ett ris och blanda ner bland linserna. Låt det bli varmt.
  6. Lägg upp i skålar, pressa över lime och toppa med koriander.

Anteckning

Tips! Gör en dressing på ½ dl matlagningsyoghurt, pressad lime och 2 tsk mango chutney och ringla över. 1 SmartPoints/portion.