Vietnamesisk nudelbowl med marinerad fläskfilé
10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
"Bun thit nuong" är namnet på denna sydvietnamesiska sallad med vermicellinudlar, fläskfilé, en massa färska örter, sallad och en väldigt fräsch dressing med fisksås. Sitter som en smäck en varm sommardag vill vi lova!
Ingredienser
Fläskfilé
400 g
Citrongräs
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Fisksås (orientalisk)
2 msk
Risnudlar okokta
200 g, vermicellinudlar
Vatten
6 msk
Risvinäger
3 msk
Lime
3 msk, pressad
Socker
1 msk
Sallad
1 huvud(en), huvudsallad
Koriander
1 knippe(n)
Mynta
1 knippe(n)
Thaibasilika
1 knippe(n)
Gurka
1 st
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Sesamolja
2 tsk