[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Vietnamesisk torsk med nudlar från WW ViktVäktarna

Vietnamesisk torsk med nudlar

5 - 6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk smaksatt med gurkmeja, ingefära och vitlök serverad med nudlar, grönsaker och en god dressing. Hur gott som helst!

Ingredienser

Rapsolja

1 msk

Gurkmeja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 tsk, finriven

Salt

1 tsk

Torsk

500 g

Glasnudlar, okokta

100 g

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Risvinäger

½ msk

Lime

1 st

Socker

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salladslök

1 knippe(n)

Rapsolja

1 tsk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Vispa ihop 1 msk olja, gurkmeja, 1 finriven vitlöksklyfta, ingefära och salt. Lägg fisken i en plastpåse och häll på marinaden. Lägg i kylen 5 minuter.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Vispa ihop fisksås, risvinäger, lite pressad lime och socker. Strimla chili och blanda ner.
  4. Värm en panna och stek fisken på medelvärme i sin marinad. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Skiva salladslöken i grova bitar. Värm 1 tsk olja i samma panna som fisken stektes och stek löken tills den fått lite färg.
  6. Blanda ihop nudlarna med chilidressingen och det mesta av koriandern. Servera med fisken, salladslöken, resterande koriander och limeklyftor.