Foto av Vietnamesiska pannkakor med quornfärsröra från WW ViktVäktarna

Vietnamesiska pannkakor med quornfärsröra

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt dig inte skrämmas av den omfattande ingredienslistan, det är varken svårt eller tar särskilt lång tid. Dessutom är dessa pannkakor fantastiskt goda!

Ingredienser

Rismjöl

2 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Ägg

1 st

Gurkmeja

1½ tsk

Salt

1 krm

Jordnötsolja

1 msk

Lime

2 st

Sesamolja

2 tsk

Rörsocker

½ msk

Risvinäger

1 msk

Japansk soja

1 msk, ketjap manis

Ingefära

1 tsk, färsk, riven

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Fisksås (orientalisk)

1 tsk

Koriander

2 msk, färsk

Mynta

½ msk, färsk

Champinjoner

100 g

Jordnötsolja

½ msk

Quornfärs

200 g

Salladslök

4 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrabbi

1 st

Instruktioner

  1. Vispa ihop rismjöl, kokosmjölk, ägg, gurkmeja och lite salt till en smet. Ställ åt sidan och låt dra ett par minuter.
  2. Pressa limesaft i en skål. Häll i sesamolja, socker, vinäger, ketjap manis (eller japansk soja), ingefära, finhackad chili, fisksås, koriander och mynta. Blanda runt.
  3. Skiva svamp och stek i olja. Häll i färs och låt steka med. Finstrimla salladslök och blanda i tillsammans med pressad vitlök.
  4. Finstrimla morötter och kålrabbi.
  5. Värm jordnötsolja i en stekpanna. Häll i smeten och stek pannkakorna på båda sidorna. Lägg på färsröran, ringla över sås och servera med rivna morötter och kålrabbi.

Anteckning

Du kan också fylla pannkakan med räkor eller dina favoritgrönsaker.