Foto av Vietnamesiska vårrullar från WW ViktVäktarna

Vietnamesiska vårrullar

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Superfräscha vårrullar med räkor, avocado, mynta och koriander. Servera dem med en sås gjord på chili, vitlök och fisksås, så himla gott.

Ingredienser

Rispapper

8 st

Skalade räkor

300 g

Morot

½ medelstor(t)/medelstora

Sallad

1 dl, 8 blad

Avokado

1 liten(t)/små

Salladslök

2 st

Böngroddar

1 dl

Koriander

1 msk

Mynta

1 msk

Rapsolja

½ msk, sesamolja

Fisksås (orientalisk)

½ tsk

Vitvinsvinäger

1 msk, risvinäger

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Socker

1 tsk

Vatten

2 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Vitvinsvinäger

2 msk, risvinäger

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Blanda med marinaden. Blanda ihop ½ msk sesamolja, ½ tsk fisksås, 1 msk risvinäger och 1 vitlöksklyfta. Lägg i räkorna och låt de marineras i ca 15 minuter.
  2. Gör sedan såsen. Hacka chili fint och riv i vitlök. Tillsätt socker, vatten, fisksås och risvinäger. Pressa i saften från lime och rör runt så att sockret löser sig. Ställ åt sidan.
  3. Skär moroten i fina stavar. Dela salladen i mindre bitar om det är stora blad. Skiva avokado. Skär salladslöken i bitar.
  4. Lägg rispapper i ljummet vatten så att det blir mjukt. Ta upp och låt vattnet rinna av lite. Lägg på sallad, morötter, avokado och salladslök som en sträng i mitten. Fyll på med räkor, böngroddar och örter. Ringla över sås. Vik in botten på rispapperet. Vik sedan in sidorna så att det blir till en rulle.
  5. Nu är det dags att njuta av dessa fräscha vårrullar!