Foto av Vildsvinsbiff med spansk tomatsås från WW ViktVäktarna

Vildsvinsbiff med spansk tomatsås

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vildsvinsbiff med supergod spansk tomatsås, gjord på färska tomater och vitlök. Läcker anrättning som gärna avnjutes i lugn och ro.

Ingredienser

Tomat

250 g

Olivolja

4 tsk

Rödvinsvinäger

½ msk, ljus, t ex sherryvinäger

Vitlök

½ klyfta(or)

Bröd ljust/vitt

40 g, 2 skivor

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

4 msk

Vatten

2 msk

Ströbröd (skorpmjöl)

1 dl

Ägg

1 st

Skinkfärs 10%

600 g, el. vildsvinsfärs

Lök

1 st, gul/gula, finhackad

Margarin flytande 80%

2 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Hacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet (utan kanter) bit för bit och mixa mellan brödbitarna. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare, när det fått en fin krämig konsistens är den färdig. Blanda grädde och 2 msk vatten med ströbrödet, vispa i ägget och låt det sedan svälla en stund. Blanda i färs samt finhackad lök och smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite örter. Forma 8 fina biffar och stek dem i margarin. Häll tomatsåsen i djupa tallrikar, lägg i biffarna och toppa med rotfruktsstrimlorna.