Foto av Vildsvinsfilé med svamp och äpple från WW ViktVäktarna

Vildsvinsfilé med svamp och äpple

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vildsvin är kött som smakar mycket och som gör sig väl med vitlök och rosmarin. Servera med svenska smaker som äpple, svamp och potatis.

Ingredienser

Vildsvin, filé

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Potatis

800 g

Rosmarin

2 msk, hackad

Vitlök

3 klyfta(or), 2-3 klyftor

Citron

1 st, rivet skal + 1-2 tsk saft till såsen

Svamp

250 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Rapsolja

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Senap (dijon)

3 tsk, 2-3 tsk

Timjan

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Bryn filén i hälften av margarinet. Ta upp och stek klar i ugn 150° tills innertemperaturen är 62-65°. Koka potatisen. Blanda rosmarin, pressad vitlök och citronskal på en tallrik. Ta ut och rulla filén i blandningen och låt den sedan vila invirad i folie. Stek svamp och tärnat äpple i resterande margarin. Hacka lök och fräs i olja i en kastrull. Häll på grädde och senap och låt koka upp under omrörning. Krydda med timjan, salt, peppar och pressad citron. Skiva upp filén och servera med potatis, svamp, äpple, sås och en sallad.