Foto av Viltgryta från WW ViktVäktarna

Viltgryta

13
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Älgstek, enbär och kantareller. Det doftar definitivt senhöst och denna mustiga viltgryta är något att njuta av till tända ljus en lördagkväll.

Ingredienser

Älgstek

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsvin, rött

2 dl

Lagerblad

1 st

Enbär

10 st

Timjan

1 msk, färsk

Köttbuljong

2 dl

Lök

250 g, ca 16 smålökar

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Kantareller

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Potatis

1400 g

Brysselkål

400 g

Instruktioner

  1. Dela köttet i 2 x 2 cm bitar och bryn i 1 tsk margarin i en gryta. Tillsätt vin, lagerblad, enbär, timjan och buljong, låt det koka under lock på svag värme ca 40 minuter. Ansa och dela lök, morötter, palsternacka och svamp. Fräs det i resterande margarin och lägg över i grytan. Häll på grädde och låt det koka ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med timjankvistar. Servera med kokt pressad potatis och brysselkål.