Foto av Viltskavsgryta med pressad mandelpotatis från WW ViktVäktarna

Viltskavsgryta med pressad mandelpotatis

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gryta på viltskav och svamp, serverad med pressad potatis, morötter och lingon. Byt ut potatisen mot tagliatelle för variation.

Ingredienser

Potatis

700 g, Mandelpotatis

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Champinjoner

150 g, skogschampinjoner

Viltskav

350 g

Fraiche 8%

2 dl

Vatten

1 dl

Senap (dijon)

2 tsk

Köttbuljongtärning

½ st

Lingonsylt

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala och hyvla morötterna. Koka upp dem i saltat vatten och häll av vattnet. Finhacka löken och bryn i margarinet. Halvera svampen och lägg ner det i löken. Tillsätt köttet och låt det bryna med Rör i fraiche, vatten, senap och buljongtärning. Låt puttra i ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Pressa potatisen och servera tillsammans med grytan, morötter och lingon.