Foto av Viltskavspanna med kantareller från WW ViktVäktarna

Viltskavspanna med kantareller

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik viltpanna som med fördel kan smaksättas med lite messmör i grytan. Fantastiskt gott!

Ingredienser

Potatis

800 g

Haricots verts

4 dl

Viltskav

480 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Enbär

2 g, 4 styck

Kantareller

100 g

Tomatpuré

1 msk

Grönsaksfond

2 msk, kantarellfond

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Gelé

2 msk, svart vinbärs gelé

Instruktioner

  1. Koka potatis och haricots verts. Skala och hacka löken, bryn den i olja. Lägg i skav, svamp och krossade enbär. Rör i tomatpuré, fond, vatten och grädde. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, haricots verts och gelé. Tips! Vill du ha lite sötma i din viltskavspanna så tillsätt lite messmör.