Foto av Vinkokt lax i folie från WW ViktVäktarna

Vinkokt lax i folie

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härligt doftande små foliepaket med lax, fyllda med örter och vin. Vinet kokar givetvis bort så den är fullt barnsäker. Kan inte bli mycket bättre!

Ingredienser

Potatis

800 g

Sparris

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lax

600 g, 4 bitar

Vin, vitt torrt

4 msk

Fraiche 8%

4 msk

Purjolök

1 bit(ar), 1 dl hackad

Dill

3 msk, hackad

Persilja

3 msk, hackad

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatis och sparris. Smörj in 4 foliebitar lätt med margarin och lägg på en bit lax på varje. Häll över 1 msk vin och 1 msk fraiche per paket. Blanda ihop hackad purjolök, dill och persilja och strö över. Salta och peppra. Vik ihop folien till täta paket och lägg dem på en bakplåt. Sätt in i ugnen i 15-20 min. Servera med potatis, sparris och en grönsallad.