ViktVäktarna - Vit chokladpudding med hallonsås

Vit chokladpudding med hallonsås

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En läckert krämig efterrätt som serveras med en välsmakande hallonsås och färska bär.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Gelatinblad

4 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Socker

2 msk

Choklad vit

80 g

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Fraiche 5%

4 msk

Vaniljsocker

½ tsk

Hallon

250 g

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Smörj 6 små formar eller skålar med rapsolja.
  2. Lägg gelatin i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter.
  3. Värm mjölk och socker i en kastrull tills det börjar bubbla i kanterna. Ta av från värmen.
  4. Pressa ur vattnet från gelatinet och blanda ner i den varma mjölken. Blanda tills gelatinet har smält och tillsätt sedan hackad vit choklad. Fortsätt blanda om tills den smält. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
  5. Blanda ihop yoghurt, fraiche och vaniljsocker i en skål och blanda sedan ner i chokladmjölken. Häll upp blandningen i skålarna, täck med plastfolie och ställ in i kylen i 2 timmar eller tills de stelnat.
  6. Gör såsen genom att mosa eller mixa 150 g av hallonen med florsocker. Sila såsen för att ta bort kärnorna.
  7. Vänd upp och ner på skålarna på serveringstallrikar. Toppa med resterande hallon och ringla över hallonsåsen.

Anteckning

Har du svårt att få de färdiga couperna att lossna från skålarna kan du doppa skålbottnarna i hett vatten i ett par sekunder.