Foto av Vitlöksklubba och potatissallad med valnötter från WW ViktVäktarna

Vitlöksklubba och potatissallad med valnötter

21
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Marinerade kycklingklubbor serverade med en fräsch potatissallad. Grilla gärna klubborna om vädret tillåter så blir det ännu godare!

Ingredienser

Kycklingklubba med skinn

4 st, vikt avser ätlig del

Potatis

600 g

Lök

1 st, röd/röda

Valnötter

4 msk

Sockerärter

2 dl

Rapsolja

4 msk

Hönsbuljong

2 msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Basilika

1 msk, färsk, hackad

Rädisor

10 st

Chilisås, tomat

4 msk

Japansk soja

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda samman chilisås, soja, 2 msk olja, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklingklubborna. Låt stå en timme i kylen. Stek i ugn, 200° ca 30 min. Koka under tiden potatisen. Låt den svalna. Skiva potatis och lök. Hacka valnötterna grovt. Lägg alltsammans i en skål tillsammans med sockerärter och rädisor. Rör ihop 2 msk olja, buljong, vinäger, basilika, salt och peppar. Häll över potatisen och rör om. Servera salladen till kycklingklubborna.