Foto av Vitlökskyckling från WW ViktVäktarna

Vitlökskyckling

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bjud till fest och servera denna smakrika kyckling. Vitlök är en tacksam krydda, passar utmärkt tillsammans med kycklingen.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Salt

2 tsk

Socker

2 tsk

Svartpeppar

1 tsk, 10 korn

Vitlök

2 klyfta(or)

Pasta okokt (makaroner)

3 dl

Paprika

1 st, röd

Sockerärter

3 dl

Minimajs

3 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Olivolja

1 msk

Sambal oelek

1 tsk

Vatten

1 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Japansk soja

2 tsk

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilé i två delar så att var och en ger två tunna schnitzlar. Blanda salt, socker, grovt krossad svartpeppar och pressad vitlök. Gnid in kycklingschnitzlarna med blandningen. Låt dem marinera på en tallrik i kylen 30-60 min. Koka pastan knappt färdig i saltat vatten och låt den rinna av. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsakerna, utom minimajsen, i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med margarin. Stek kycklingbitarna ett par minuter på varje sida. Woka grönsakerna i olja på hög värme. Rör ner pastan, tillsätt sambal oelek, vatten med smulad buljongtärning och soja.