Foto av Vitlöksräkor med chiliaioli från WW ViktVäktarna

Vitlöksräkor med chiliaioli

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En klassisk tapasrätt som funkar lika bar som förrätt. Citron- och vitlöksmarinerade räkor serverade med en chiliaioli och en sallad med senapsvinägrett.

Ingredienser

Vitlök

4 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Citron

4 tsk, pressad

Skalade räkor

300 g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Majonnäs, lätt 32%

4 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Lime

2 tsk, pressad

Olivolja

2 tsk

Senap (dijon)

2 tsk

Balsamvinäger

4 msk

Honung, flytande

2 tsk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Pressa vitlöksklyftor och blanda ihop med olivolja, pressad citronsaft och salt. Lägg räkorna i en påse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen minst 15 minuter.
  2. Kärna ur och finhacka chili. Blanda ihop majonnäs med chili, pressad vitlök och pressad lime.
  3. Vispa ihop olja, senap, vinäger och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop med salladen.
  4. Hetta upp en panna och fräs hastigt räkorna i marinaden. Servera med sallad och aioli.