ViktVäktarna - Wallenbergare på Clariasfärs

Wallenbergare på clariasfärs

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns vanliga Wallenbergare, det finns Wallenbergare från havet och så finns det dessa Wallenbergare – med clariasfärs. Har du inte testat denna imponerande fiskfärs ännu, är det hög tid att du gör det nu. Och dessa Wallebergare är ett utmärkt recept att starta med. Fiskfärsen är väldigt enkel att arbeta med, vilket gör att du enkelt kan få ihop fina fiskbiffar. Smaksatta med citron och dill och serverade med mos, ärter och rårörda lingon är det en riktig festmåltid! Men funkar absolut lika fint en vardagskväll.

Ingredienser

Lingon

2 dl, frysta

Florsocker

1 msk

Potatis

800 g

Clariasfärs (Gårdsfisk)

500 g

Citron

½ st

Ägg

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Salt

1 tsk

Vitpeppar

½ tsk

Dill

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Gröna ärter

200 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop lingon med florsocker och låt stå och tina i rumstemperatur.
  2. Skala och koka potatis mjuk.
  3. Blanda fiskfärs med ägg, 1 dl matlagningsbas, salt, peppar, rivet skal från ½ citron och finhackad dill. Blanda ihop till en smet och ställ i kylen 10 minuter.
  4. Hetta upp margarin i en non stickpanna och sänk värmen till medelvärme. Forma färsen till biffar eller klicka ner och bre ut till biffar direkt i pannan och stek tills de fått fin yta. Vänd och stek dem klara på låg värme.
  5. Häll av vattnet från potatisen och pressa den. Blanda ner 1 ½ dl matlagningsbas och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka ärterna hastigt i lättsaltat vatten.
  7. Servera Wallenbergarna med potatismos, ärter och rårörda lingon.