Wallenbergare på clariasfärs
7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns vanliga Wallenbergare, det finns Wallenbergare från havet och så finns det dessa Wallenbergare – med clariasfärs. Har du inte testat denna imponerande fiskfärs ännu, är det hög tid att du gör det nu. Och dessa Wallebergare är ett utmärkt recept att starta med. Fiskfärsen är väldigt enkel att arbeta med, vilket gör att du enkelt kan få ihop fina fiskbiffar. Smaksatta med citron och dill och serverade med mos, ärter och rårörda lingon är det en riktig festmåltid! Men funkar absolut lika fint en vardagskväll.
Ingredienser
Lingon
2 dl, frysta
Florsocker
1 msk
Potatis
800 g
Clariasfärs (Gårdsfisk)
500 g
Citron
½ st
Ägg
1 st
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
½ tsk
Dill
1 knippe(n)
Margarin flytande 80%
2 tsk
Gröna ärter
200 g