Foto av Wasabilax på spett från WW ViktVäktarna

Wasabilax på spett

3
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Sesambeströdda, heta laxspett med en touch av Japan! Wasabi - japansk pepparrot - ger dessa spett både god smak och lite hetta.

Ingredienser

Lax

450 g

Wasabi

2 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Sesamfrön

2 tsk

Citron

1 st

Koriander

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skär laxen i bitar och trä dem på blötlagda träspett. Blanda wasabi och honung. Lägg spetten på ugnssäkert fat och pensla över såsen. Tillaga i ugn på 175° ca 15 min (beroende på hur stora laxbitarna är). Rosta sesamfröna i torr panna och strö dem över laxen. Garnera med uppskuren citron och koriander.