Foto av Wok med broccoli och tofu från WW ViktVäktarna

Wok med broccoli och tofu

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En rätt med asiatisk touch, här serverat med tofu istället för den kanske mer karaktäristiska kycklingen. Gott och mättande!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Ingefära

2 tsk, färskriven

Broccoli

1 stånd

Tofu, fast

500 g

Sambal oelek

1 tsk

Rapsolja

1 msk

Vatten

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Salladslök

½ knippe(n)

Sockerärter

150 g

Instruktioner

  1. Koka riset.
  2. Skala och hacka löken i tunna skivor och riv ingefäran. Dela och skär broccolin i grova bitar. Skär tofun i 2 cm stora tärningar och blanda med sambal.
  3. Stek lök, ingefära och broccolibitar i olja ca 2 min eller tills löken är mjuk. Tillsätt tofu, vatten och buljongtärning och fortsätt tillaga ca 2 min. Tillsätt slutligen hackad salladslök och sockerärtor. Servera med ris.