ViktVäktarna - Wokad kalkon- och nudelsallad (Larb)

Wokad kalkon- och nudelsallad (Larb)

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Larb är en traditionell köttsallad som är väldigt populär i Laos och de norra delarna av Thailand.

Ingredienser

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitkål

400 g

Gurka

1 st

Citrongräs

1 st

Salladslök

1 st

Risnudlar okokta

100 g, tunna

Jordnötter, salta

2 msk

Jordnötsolja

1 msk

Kalkonfärs 10%

500 g

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Lime

2 st

Böngroddar

180 g

Mynta

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skiva halva chilin tunt och finhacka den andra delen. Strimla kål och skiva gurka. Finhacka citrongräs och strimla salladslök. Lägg över kål och gurka i en serveringsskål.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten och klipp dem i mindre bitar.
  3. Rosta jordnötter i en torr panna.
  4. Hetta upp olja i en panna och woka citrongräs och den hackade chilin hastigt. Blanda ner färsen och stek tills den är genomstekt. Blanda ner fisksås, pressad saft från 1 lime, nudlarna och groddar.
  5. Blanda ner kalkonwoken i skålen med kål och toppa med salladslök, den skivade chilin, jordnötter och mynta. Servera med limeklyftor.