Foto av Wokad lax i sås från WW ViktVäktarna

Wokad lax i sås

7
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wok med chili- och vitlöksmarinerad lax, paprika, champinjon och salladslök. Läcker laxrätt som är lätt att laga.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lax

600 g, filé

Paprika

2 st, röd

Champinjoner

10 st

Salladslök

6 st

Rapsolja

1 tsk

Fiskbuljong

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Fisksås (orientalisk)

1 dl, alt. oystersås

Chilipeppar

1 krm

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda fisksås, chilipeppar och pressad vitlök till en marinad i en skål. Skär bort skinnet på laxen och strimla i grova strimlor. Lägg laxen i marinaden och rör om. Låt ligga i ca 1 timme. Koka riset. Skär paprikan i bitar och skiva champinjoner och salladslök. Hetta upp oljan i wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna i ett par minuter, krydda med salt och peppar. Ta upp grönsakerna ur woken och lägg åt sidan. Hetta upp pannan igen och woka laxen försiktigt ett par minuter. Häll över buljong, fraiche, marinad och grönsaker. Låt puttra tills laxen är färdig. Servera med ris och grönsallad.