Wokad tofu i het jordnötssås
9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi vet att många är lite rädda för tofu. Kanske handlar det om att vi inte riktigt vet vad vi ska göra med den, eller så har vi ätit en svampig, smaklös variant någon gång och sedan dess bestämt oss för att tofu inte är något för oss. Känner du igen dig i detta är det dags att tänka om! Tofu är en smart och mångsidig produkt som man kan göra väldigt mycket gott med. Varför inte börja med denna wokade tofu i en het jordnötssås, med grönkål och svart ris. Hur gott som helst!
Ingredienser
Tofu, fast
400 g
Grönkål
200 g
Svart ris
2 dl
Sesamolja
2 tsk
Vitlök
2 klyfta(or)
Ingefära
1 msk, färsk, riven
Currypasta
2 tsk, röd
Jordnötssmör, utan socker
¾ dl
Japansk soja
¾ dl
Vatten
1 dl
Äppelcidervinäger
1½ msk
Sesamolja
1 tsk
Sesamfrön
1 msk