ViktVäktarna - Wokade räkor med äggnudlar

Wokade räkor med äggnudlar

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kväll när du vill att det ska gå extra snabbt är en wok alltid en bra idé! Testa denna enkla och goda variant med räkor, broccoli och bifftomater. Att woka tomat är inte så vanligt, men gör denna rätt riktigt god! Bifftomater är fastare i köttet än andra tomater och är därför perfekt lämpade för att woka, men hittar du inte dem går det bra med vanliga tomater.

Ingredienser

Äggnudlar okokta

250 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Tomat

3 st, bifftomater

Broccoli

1 stånd

Minimajs

200 g

Rapsolja

1 msk

Sambal oelek

1 tsk

Potatismjöl

1 msk

Vatten

1 msk, 1-2 msk

Skalade räkor

300 g

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolök. Kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i tärningar. Skär broccoli i mindre buketter och minimajs i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter.
  4. Blanda sambal oelek och potatismjöl med några matskedar vatten. Rör ner och smaka av med lite salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna så att de precis blir varma.
  5. Servera med nudlar.

Anteckning

Tänk på att det brukar räcka att woka grönsaker ett par minuter för att de ska vara färdiga men ändå ha spänsten kvar.