Foto av Wraps med chicken tikka från WW ViktVäktarna

Wraps med chicken tikka

6
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chapatibröd fyllda med en kryddigt marinerad kyckling, en syrlig tomatsallad och yoghurt. Som att förflytta sig till Indien!

Ingredienser

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, grön/gröna

Ingefära

1 cm, färsk

Spiskummin

½ tsk

Koriander

1 tsk, mald

Garam masala

½ tsk, tikka masalapulver

Kycklingbröstfilé

500 g

Tomat

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Citron

½ st

Koriander

1 knippe(n)

Mynta

1 knippe(n)

Chapati

4 st

Grekisk yoghurt 0%

4 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlök, finhackad chili, riven ingefära, spiskummin, koriander och tikka masalapulver. Dela kyckling i mindre bitar och lägg ner i marinaden. Låt marinera i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200° och grill. Blötlägg träspetten.
  3. Klyfta tomat, skiva lök tunt och blanda ihop med rivet skal och pressad saft från citron, hackad koriander och hackad mynta.
  4. Trä kycklingen på spett och sätt in i ugn ca 15–20 minuter, vänd efter halva tiden.
  5. Servera kycklingen med chapatibröd, tomatsallad och en klick yoghurt.

Anteckning

Det passar också bra att servera med mango chutney och torrostade mandelspån.