ViktVäktarna - Wraps med grillade grönsaker och baba ganoush

Wraps med grillade grönsaker och baba ganoush

8
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matiga wraps proppfulla med en massa godsaker! Vi snackar hemgjord baba ganoush, grillade grönsaker, cashews, ost, groddar... GOTT är det! Funkar till lunch, middag, picknick eller när du vill helt enkelt.

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Solroskärnor

½ dl

Citron

½ msk, pressad

Olivolja

½ msk

Spiskummin

¼ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprika

2 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Tortillabröd, fullkorn

4 medelstor(t)/medelstora

Salladsost (feta) 10%

150 g

Cashewnötter

½ dl

Romansallad

4 dl

Alfalfagroddar

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Dela aubergine på längden. Skär snitt ner till strax innan skalet, i ett rutnät. Lägg på en plåt och sätt in i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, ca 1 ½ timme.
  3. Gröp ur köttet och lägg det i en mixerbunke. Tillsätt solroskärnor och pressad citron. Mixa till en slät kräm och blanda ner oljan. Smaka av med salt, peppar, spiskummin och finriven vitlök.
  4. Klyfta paprika och zucchini. Stek i en torr het grillpanna eller rosta dem i ugnen 20-30 minuter tills de mjuknat och fått ordentligt med färg. Salta och peppra lätt.
  5. Rosta nötter i en torr panna.
  6. Stek bröden i en torr het panna hastigt, lägg över i en handduk medan du steker de andra. Bre på baba ganoush, lägg på grillade grönsaker, smulad salladsost, nötter, sallad och groddar. Rulla ihop och servera.

Anteckning

Grillväder? Ja, men släng allt på grillen! Och gör lite extra baba ganoush när du ändå är igång, den är god ca 4-5 dagar om du förvarar den i kylen och passar till mycket!