Yakinikutofu
8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte yakiniku? Veganer kanske? Men så ska det ju inte behöva vara. Denna klassiker blir hur god som helst med tunt skivad tofu också, vi lovar! Hemligheten är att pressa ut så mycket vätska du bara kan ur tofun och sedan skära den så tunt det går. Och du… du behöver så klart inte vara vegan för att gilla denna.
Ingredienser
Vitlök
1 klyfta(or)
Ingefära
1 bit(ar)
Japansk soja
1 dl
Mirin (sött risvin)
2 msk
Risvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Sriracha
1 tsk
Basmatiris okokt
2 dl
Tofu, fast
400 g
Sesamolja
2 tsk
Salladslök
1 knippe(n)
Sesamfrön
2 tsk