Foto av Yakinikutofu från WW ViktVäktarna

Yakinikutofu

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte yakiniku? Veganer kanske? Men så ska det ju inte behöva vara. Denna klassiker blir hur god som helst med tunt skivad tofu också, vi lovar! Hemligheten är att pressa ut så mycket vätska du bara kan ur tofun och sedan skära den så tunt det går. Och du… du behöver så klart inte vara vegan för att gilla denna.

Ingredienser

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Japansk soja

1 dl

Mirin (sött risvin)

2 msk

Risvinäger

2 msk

Socker

1 msk

Sriracha

1 tsk

Basmatiris okokt

2 dl

Tofu, fast

400 g

Sesamolja

2 tsk

Salladslök

1 knippe(n)

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Riv vitlök och ingefära. Blanda med soja, mirin, risvinäger och socker i en kastrull och koka upp. Sjud tills den reducerats något och ta från värmen. Blanda ner sriracha och låt stå och dra en stund.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Pressa vätskan ur tofu mellan hushållspapper och skiva sedan tunt.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek tofun hastigt. Häll på såsen och låt det sjuda en kort stund.
  5. Servera med ris, strimlad salladslök och toppa med sesamfrön.