Foto av Yoghurt och citrussallad från WW ViktVäktarna

Yoghurt och citrussallad

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Yoghurt- och citrussallad med rostade hasselnötter och akaciahonung serverat med kavringmacka med ägg, räkor och gräslökskvarg. Matig och lyxig frukost, helt enkelt!

Ingredienser

Hasselnötter

4 msk, hackad/hackat

Yoghurt naturell 0,5%

4 dl

Grapefrukt

2 st, 1 blodgrape o 1 vanlig

Apelsin

1 st

Honung

2 msk, gärna akaciahonung

Skalade räkor

250 g

Kvarg naturell 1%

1 dl

Ägg

2 st, kokta, grovhackade

Gräslök

½ dl, hackad

Kavring

4 skiva(or), á 25 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna i 15 min på 175°, gnugga bort skalet och grovhacka dem. Fördela yoghurten i glas och filea citrusfrukterna. Lägg det ovanpå yoghurten och ringla över honungen samt garnera med nötterna. Blanda räkorna med kvarg, ägg och gräslök, smaka av med salt och peppar. Stek kavringen i margarin. Lägg upp räkblandningen på brödet och servera tillsammans med smoothien.