Foto av Yoghurtkräm med äppelkompott från WW ViktVäktarna

Yoghurtkräm med äppelkompott

3
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt läcker dessert med yoghurtkräm varvad med krossade pepparkakor och en äppelkompott smaksatt med vanilj och kanel.

Ingredienser

Äpple

2 st

Vaniljstång

1 st

Kanel

1 krm

Farinsocker

2 tsk

Vatten

4 msk

Pepparkakor

6 st

Grekisk yoghurt 0%

4 dl

Kvarg naturell 0,3%

2 dl

Honung, flytande

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och tärna äpple. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
  2. Lägg äpple, vaniljfrön, kanel, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda på medelvärme ca 10 minuter.
  3. Krossa pepparkakor.
  4. Blanda ihop yoghurt, kvarg och honung.
  5. Varva yoghurtkräm, äppelkompott och pepparkakor i glas och servera.

Anteckning

Är det inte säsong för pepparkakor, välj några andra småkakor du gillar.