ViktVäktarna - Yoghurtkaka med jordgubbar

Yoghurtkaka med jordgubbar

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
Saftig yoghurtkaka toppad med en färskostyoghurt och jordgubbar på två sätt.

Ingredienser

Socker

100 g

Lättmargarin 40%

75 g

Ägg

3 st

Grekisk yoghurt 0%

300 g

Vaniljpulver

tsk

Vetemjöl

175 g

Bakpulver

1½ tsk

Jordgubbar

400 g

Agavesirap

3 msk

Vatten

2 msk

Färskost 11%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop socker och margarin. Vispa ner äggen, ett i taget och vänd sedan ner 150 g yoghurt och vaniljpulver.
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop och häll över i en brödform (ca 1 l) med bakplåtspapper. Sätt in i nedre delen av ugnen tills mitten inte är kletig (kolla av med provsticka), ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen 10 minuter, ta sedan ur formen och låt svalna helt på galler.
  4. Klyfta jordgubbar och lägg hälften av dem i en panna med hälften av sirapen och allt vatten. Koka upp och låt sedan sjuda tills jordgubbarna mjuknat helt, ca 5 minuter. Mixa helt slätt med en stavmixer och sila sedan genom en finmaskig sil. Låt svalna helt.
  5. Vispa ihop färskost, resterande yoghurt och resterande sirap. Bre ut över kakan, toppa med jordgubbarna och ringla över jordgubbssåsen.