Foto av Zabaionegratinerade rabarberstjälkar och äppelklyftor från WW ViktVäktarna

Zabaionegratinerade rabarberstjälkar och äppelklyftor

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Imponera gästerna med att avsluta middagen med denna efterrätt. Goda smaker för ett festligt tillfälle!

Ingredienser

Rabarber

200 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 msk

Rörsocker

1 dl

Kanel

1 krm

Äggula

2 st

Socker

1 msk

Vin, vitt halvtorrt

1 dl

Instruktioner

  1. Skölj och skala rabarber och äpple. Skär rabarber i grova bitar och äpplet i klyftor.
  2. Fräs frukten i margarinet, strö över råsocker och kanel. Vänd runt frukten i pannan tills den mjuknat något.
  3. Vispa äggulor, socker och vin fluffigt på svag värme eller i vattenbad. Lägg frukten i fyra stora ugnsfasta glas eller en stor form.
  4. Ringla över zabaione, gratinera i ugn 250 grader ett par minuter. Garnera med citronmeliss.