ViktVäktarna - Zucchini- och fänkålssallad med hasselnötter

Zucchini- och fänkålssallad med hasselnötter

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sallad som är lika god som snygg! Hyvlad zucchini och selleri, tunt skivad fänkål, ruccola, senapsdressing, parmesan och rostade hasselnötter. Passar på vilket matbord som helst!

Ingredienser

Hasselnötter

30 g

Vatten

1 msk

Citron

½ msk, pressad

Olivolja

2 tsk

Senap (dijon)

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

2 st

Fänkål

2 bit(ar)

Ruccola

70 g

Parmesanost

30 g

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i en torr panna. Hacka grovt.
  2. Blanda ihop vatten, citron, olja, senap, finriven vitlök och lite salt.
  3. Hyvla zucchini och selleri i tunna remsor med en osthyvel eller potatisskalare. Hyvla fänkål tunt på en mandolin. Lägg över allt på ett serveringsfat tillsammans med ruccola. Blanda ner dressingen.
  4. Toppa med fänkålsdill, selleribladen, hasselnötterna och hyvlad parmesan.