ViktVäktarna - Zucchini- och linslasagne

Zucchini- och linslasagne

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Perfekt rätt för en köttfri familjemiddag, denna grönsaks- och linslasagne är full av smak!

Ingredienser

Zucchini (squash)

3 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Gröna kokta linser

2 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, passerade

1 förp

Balsamvinäger

1 msk

Oregano

1 tsk

Lasagneplattor, färska

200 g

Mozzarella

200 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva zucchini tunt.
  3. Värm 1 tsk olja i en panna och stek zucchini ca 10 minuter. Blanda ner sköljda och avrunna linser och ta från värmen.
  4. Värm resterande olja i en kastrull och pressa ner vitlök. Blanda ner passerade tomater, balsamvinäger och oregano. Låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen genom att varva tomatsås, zucchini- och linsblandning och lasagneplattor. Börja och sluta med tomatsås. Dra isär mozzarella och toppa lasagnen med den.
  6. Sätt in i ugn ca 30 minuter. Servera med sallad.