Foto av Zucchinikaka med citron- och vallmoglasyr från WW ViktVäktarna

Zucchinikaka med citron- och vallmoglasyr

9
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Zucchini i kakform? Ja, vi lovar - det funkar! Och inte bara funkar det, det är gott också. En saftig zucchinikaka med ett färskosttäcke smaksatt med citron och vallmo.

Ingredienser

Zucchini (squash)

200 g

Socker

150 g

Margarin flytande 80%

150 g

Ägg

3 st

Vetemjöl

150 g

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Färskost 7%

75 g

Florsocker

2½ msk

Citron

½ st

Vallmofrön

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Klä bottnen av en springform (ca 20 cm diameter) med bakplåtspapper.
  2. Riv zucchini grovt och pressa ur så mycket av vätskan du kan.
  3. Vispa ihop socker och margarin. Tillsätt äggen ett i taget.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda sen ner i smeten. Tillsätt slutligen den rivna zucchinin och blanda ihop.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 40 minuter tills den är genomgräddad. Låt svalna.
  6. Blanda ihop färskost, florsocker, rivet citronskal, 2 tsk pressad citronsaft och vallmofrön. Bre glasyren över kakan och servera.