Foto av Zucchinikaka med citron- och vallmoglasyr från WW ViktVäktarna

Zucchinikaka med citron- och vallmoglasyr

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
Zucchini i kakform? Ja, vi lovar - det funkar! Och inte bara funkar det, det är gott också. En saftig zucchinikaka med ett färskosttäcke smaksatt med citron och vallmo.

Ingredienser

Zucchini (squash)

200 g

Socker

150 g

Lättmargarin 40%

150 g

Ägg

3 st

Vetemjöl

150 g

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Färskost 11%

200 g

Florsocker

2½ msk

Citron

½ st

Vallmofrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop socker och margarin. Tillsätt äggen och vispa ihop till en krämig smet.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda ner i smeten. Tillsätt slutligen den rivna zucchinin och blanda ihop.
  4. Häll smeten i en springform (Ø ca 22 cm) med bakplåtspapper och sätt in i nedre delen av ugnen tills den inte längre är kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 40 minuter. Täck med folie på slutet om den börjar få för mycket färg. Låt svalna.
  5. Riv zucchini och pressa ur så mycket av vätskan du kan med händerna.
  6. Blanda ihop färskost, florsocker, rivet citronskal, 2 tsk pressad citronsaft och vallmofrön. Bre glasyren över kakan och servera.

Anteckning

Du kan också fylla 14 muffinsformar med smeten och baka ca 20 minuter istället.