Foto av Zucchiniplättar med bönsallad från WW ViktVäktarna

Zucchiniplättar med bönsallad

11
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mumsiga zucchinibiffar med äpple och salladsost som serveras med en fräsch bönsallad med svarta bönor.

Ingredienser

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Gurka

½ st

Tomat

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Apelsin

2 st

Spenat

70 g, babyspenat

Bladpersilja

3 msk, hackad

Spiskummin

½ tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Zucchini (squash)

3 st

Lök

1 st, gul/gula

Äpple

2 st

Ägg

2 st

Vetemjöl

2 dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skölj bönor och lägg i en skål. Skär gurka, tomat och apelsin i mindre bitar. Finhacka chili och blanda ner tillsammans med babyspenat, persilja och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv ner vitlök i matlagningsyoghurt och smaka av med salt och peppar.
  3. Riv zucchini grovt. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt stå en stund och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  4. Skala och riv lök och äpple och blanda med zucchinin. Blanda därefter ner ägg, mjöl, smulad ost, salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja och stek zucchiniplättar ca 2-3 min på varje sida.
  6. Servera med bönsalladen och såsen.