ViktVäktarna - Äggfylld potatis

Äggfylld potatis

10
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Potatishalvor fyllda med ett gott potatismos och ägg. En rolig variant på bakpotatis!

Ingredienser

Bakpotatis

1 stor(t)/stora

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Parmesanost

1 msk

Timjan

½ tsk, färsk

Lättmargarin 40%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Halvera potatisen och lägg den på en ugnsplåt. Baka i ugn ca 40 min tills potatisen är mjuk.
  2. Gröp ur fyllningen ur skalet. Se till att inte förstöra skalet. Blanda potatis, salt, peppar, parmesan, timjan, margarin och vitlök till ett mos.
  3. Lägg tillbaka fyllningen i skalet, låt den bilda en liten skål. Knäck ett ägg i varje halva.
  4. Grädda halvorna i 180° ca 20 minuter. Servera.