Foto av Älgfärsbiffar med mandelpotatis från WW ViktVäktarna

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Älg smakar härligt vilt och är underbart gott ihop med kantareller och lingon. Njut av svenska smaker!

Ingredienser

Potatis

800 g, mandelpotatis

Broccoli

1 stånd

Älgfärs 2%

400 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Kantareller

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Mjölk 1,5%

1 dl

Lingonsylt

2 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora, 3 dl riven

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Dela broccolin i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten. Blanda samman färs, ägg och ströbröd. Hacka löken fint och blanda i. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och bryn dem i ett stekjärn med margarinet. Lägg i svampen och låt fräsa med. Häll på grädde och mjölk och låt biffarna puttra klart. Servera biffarna med potatis, broccoli, lingon och morötter.