Foto av Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad från WW ViktVäktarna

Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad

10
9
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga älgfärsbiffar serverade med ett potatisstorm, gräddsås och en riktigt god kål- och lingonsallad smaksatt med balsamvinäger och persilja.

Ingredienser

Älgfärs 2%

600 g

Ägg

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

2 dl

Matlagningsgrädde 4%

1 dl

Köttbuljongtärning

1 st, eller oxbuljong

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Smör

1 msk

Rödkål, färsk

300 g

Lingon

1 dl

Balsamvinäger

1 msk

Olivolja

1 tsk

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Blanda färs med ägg, riven lök, salt och peppar. Forma 8 biffar och stek några minuter tills de fått fin färg. Blanda ner vatten, matlagningsgrädde och buljongtärning i pannan och låt sjuda några minuter.
  2. Koka potatis och stöt den sedan till ett mos med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv kålen tunt med en mandolin och blanda med lingon, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med potatisstomp och kålsallad. Toppa med färsk persilja.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!