Foto av Apelsinsorbet från WW ViktVäktarna

Apelsinsorbet

1
Points® value
Total tid
3 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
3 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En frisk och lätt efterrätt, passar både till vardag och fest.

Ingredienser

Juice

4 dl, apelsin

Äggvita

1 st

Citronmeliss

2 msk

Instruktioner

  1. Låt apelsinjuicen stå i frysen till den tinat något, ca 1 timme. Tag ut skålen och vispa fruktmassan med elvisp tills den är luftig. Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda ner i den halvfrysta massan. Låt blandningen stå i frysen ytterligare ca 2 timmar tills den blivit helt fryst. Ta ur sorbeten lite innan den skall serveras, så att den tinar något. Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera gärna med apelsinskivor och citronmeliss.Låt blandningen stå i frysen ytterligare ca 2 timmar tills den blivit helt fryst. Ta ur sorbeten lite innan den skall serveras, så att den tinar något. Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera gärna med apelsinskivor och citronmeliss.