Äppelgranola med yoghurt och blåbär

Äppelgranola med yoghurt och blåbär

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Gör en riktigt lyxig helgfrukost med hemmagjord granola. Denna innehåller sesamfrön, mandel och torkat äpple, himmelskt gott! Servera det på din favorityoghurt och toppa med blåbär.

Ingredienser

Havregryn

3 dl

Sesamfrön

1 msk

Mandel

25 g

Kanel

½ tsk

Äggvita

1 st

Honung

2 msk

Äppleringar, torkade

25 g

Yoghurt naturell 0,5%

12 dl

Blåbär

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda ihop havregryn, sesamfrön, hackad mandel och kanel. Vispa äggvita. Blanda ner tillsammans med honung och äpplebitar i havregrynsblandningen. Blanda väl.
  3. Häll ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och tillaga i ugn 25-30 minuter tills granolan är gyllenbrun, rör om då och då.
  4. Låt svalna och servera till yoghurt. Toppa med blåbär.

Anteckning

Inte så förtjust i blåbär? Byt ut till andra bär eller någon smarrig frukt, exempelvis mango eller banan.